Isosiskoni ja äitini kuuluvat Rovaniemen Seudun Karjalaseuraan, jonka tapaamisiin ja tarinailtoihin aina joku leipoo/ tuo jotain makeaa tai suolaista syötävää.

Olin viikonlopun Rovaniemellä vanhempieni ja isosiskon luona kyläilemässä. Tällä kertaa oli isosiskoni vuoro viedä jotain Karjalaseuran tarinailtaan. Sisko halusi viedä sekä suolaista että makeaa, joten päädyimme kinkkupiirakkaan sekä mokkapaloihin.

Kinkkupiirakkaa en tehnyt alusta loppuun itse, vaan huijasin hieman.. Maizenalla on aivan mieletön piirakkapohja, jonka tekeminen on älyttömän helppoa! Lisää pussin sisältöön 1,25dl vettä ja pohja on valmis. Pohja on helppo kaulita, eikä edes erillisä jauhoja tarvi kaulitsemiseen. Itse tein piirakan uunipellille, joten tein piirakkapohjan kahdesta paketillisesta. Kinkun lisäksi piirakkaan tuli paketin kyljessä oleva muna-maito-seoksen (lisää huijausta (; ) lisäksi ananasta, fetajuustoa, kirsikkatomaatteja sekä juustoraastetta.

Piirakasta tuli kuulemma todella hyvää ja oli tehnyt kauppansa tarinaillassa

Mokkapalat teimme yhteistyönä äitin ja siskon kanssa. Äiti ja Siiri tekivät pohjan yhdessä ja minä sitten vastasin kuorrutteen tekemisestä. Ohje on maailman paras äitiltä saatu mokkapalojen ohje.