Tein Mimmi Mutikaisen ohjeella rippijuhliini kaneliässiä. Mielestäni onnistuivat hyvin, vaikkeivät ole lähellekään ässän muotoisia, mutta kuitenkin maistuvat taivaallisilta... :)) Mimmin ohje kuitenkin myös tässä:

noin 70 kpl ( Minä tein kaksinkertaisen taikinan ja sain 120 valmista pikkuleipää..)

125 g rasvaa

250 g sokeria

3 munaa

1 - 1½ tl kanelia

1 tl leivinjauhetta

350 g vehnäjauhoja

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat ja kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita kylmään tekeytymään ja jähmettymään.

Pyörittele jähmettyneestä taikinasta pötkö ja jaa se osiin.... käytä vain vähän jauhoja apuna, jotta sokeri-kaneliseos tarttuu seuraavassa vaiheessa pikkuleivän pinnalle

Pyöräytä käsien välissä jokainen ässäaihio pikkusormen paksuiseksi tangoksi...

( tämä vaihe on monesta hankala... mutta itse olen tottunut tekemään ne näin... mitä ripeämpi olet, sitä helpompaa se on... koska taikina ei ehdi lämmetä/pehmitä. Jos jäät haikailemaan ja ättäröimään asian kanssa... taikina tarttuu joka paikkaan kiinni ja meinaa mennä hermot!!!

Ja kieräytä tangot sokeri-kaneliseoksessa ja muotoile pellillä ässäksi.

Ja sitten ässät paistumaan 175 - 200 asteiseen uunniin keskiosaan noin 10 min -> vahdattava, etteivät pala! 

Kuvia tosiaan tulee, kunhan kameri toimii... :)

EDIT:

1761981.jpg